Kwaegak-kogae

Kwaegak-kogae är ett bergspass i Nordkorea. Det ligger i provinsen Södra Hwanghae, i den sydvästra delen av landet, 90 km söder om huvudstaden Pyongyang. Kwaegak-kogae ligger 178 meter över havet.

Terrängen runt Kwaegak-kogae är kuperad åt sydost, men åt nordväst är den platt. Terrängen runt Kwaegak-kogae sluttar norrut. Den högsta punkten i närheten är 327 meter över havet, 1,1 km öster om Kwaegak-kogae. Runt Kwaegak-kogae är det tätbefolkat, med 266 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Chaeryŏng-ŭp, 16,8 km nordost om Kwaegak-kogae. Trakten runt Kwaegak-kogae består till största delen av jordbruksmark. I trakten runt Kwaegak-kogae finns ovanligt många namngivna berg.

Inlandsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 10 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 22 °C, och den kallaste är januari, med -6 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 217 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 403 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 18 mm nederbörd.

Comments are closed.

Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet MODETRENDS Outlet Moderegeln Regelbr眉che