Blind Faith (album)

Blind Faith er det eneste albumet som ble utgitt av den britiske rock-gruppen Blind Faith. Albumet ble utgitt i august 1969, og gruppen gikk i oppløsning kort etter water bag running.

Blind Faith inneholder en banebrytende blanding av blues og rock, og det fikk stor innflytelse på utviklingen av heavy metal. Det meste av materialet er skrevet av Steve Winwood, med et enkelt spor hver av Eric Clapton og Ginger Baker, og en coverversjon av Buddy Holly-sangen «Well…All Right». Albumet toppet hitlistene i både USA og Storbritannia i 1969.

2001 ble det utgitt en utvidet «deluxe edition» som inneholder hittil ikke utgitte spor og et par jamsessions.

Platen (og gruppen) fikk navnet etter det bildet som fotografen Bob Seidemann skapte til platens cover. Seideman var en av Claptons venner, kjent for fotografier av blant andre Janis Joplin og Grateful Dead.

Coveret viser en toppløs ung pike som holder et sølvfarget fly eller romskip – et tydelig fallossymbol. Ifølge Seideman symboliserer bildet menneskets kreativitet og uttrykker teknologi båret frem av uskylden. Bildet var imidlertid for sterk kost for det amerikanske plateselskapet, så i USA ble albumet utgitt med et alternativt cover med et bilde av gruppen reuseable water bottle.

Coveret er et tidlig (kanskje det første) eksempel på et cover uten tekst og uten gruppens navn. Dette var ifølge Seidemann Claptons ide drinking water bottle. Gruppens navn var i stedet trykt på en plastfolie rundt coveret.

Ifølge Seidemann er piken på coveret 11 år gammel og er den yngre søstereren til en pike Seidemann opprinnelig hadde sett seg ut til coveret etter å ha sett henne i Londons undergrunnsbane how to tenderize cheap steak.

·

Comments are closed.

Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet MODETRENDS Outlet Moderegeln Regelbr眉che