Satans mordere

Satans mordere“ var et udtryk brugt af Olof Palme i 1975 (svensk: „dessa satans mördare“) om det facistiske regime i Spanien under Franco. Palmes udtryk kom i forbindelse med henrettelsen af fem unge baskiske separatister den 27. september 1975.

Palme anvendte udtrykket under en tale på den socialdemokratiske partikongress den 28. september 1975. Han sagde „[D]et fantastiska är att detta fortsätter, att dessa satans mördare får hålla på som det sker“.

Efter Palme er udtrykket også brugt af andre. Da USA bombede Afghanistan efter terrorangrebet den 11

lint remover

Electric Cord Operated Fabric Shaver – Clothes Lint Puller / Fuzz & Fluff Remover Sweaters

BUY NOW

$59.00
$12.99

. september 2001 udtalte den norske stortingsrepræsentant Olav Gunnar Ballo fra Sosialistisk Venstreparti: „Jeg gjentar Olof Palmes ord om USAs bombing av Vietnam: Disse satans mordere! USA myrder mennesker også i dag, i Afghanistan“ glass table water bottle. Heri lå der dog den misforståelse best running phone holder, at Palme ikke havde udtalt ordene om USA.

„Satans mordere“ er også titlen på en dokumentarfilm af Stig Edling om visse aspekter af Palmemordet

Mexico Home M.LAYUN 7 Jerseys

Mexico Home M.LAYUN 7 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

.

Comments are closed.

Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet MODETRENDS Outlet Moderegeln Regelbr眉che